Erikoisnäyttelykuvat on täällä

Ansun kuvat

 

Käy tykkäämässä! http://www.facebook.com/AnsunKuvat
 
Lahjoita kuvaajalle
 
Pidit näkemästäsi? Haluaisit jollain tavalla osoittaa kiitoksen? Voit lahjoittaa vapaaehtoisesti kuvaajalle parhaaksi näkemäsi summan. Lähettämät kuvani ovat maksuttomia eli lahjoitus on täysin vapaaehtoista.
 

Viesti: ansun kuvat

iban: FI77 5300 1740 0491 96
 
U.K.K.
(Usein Kysytyt Kysymykset)
 
1. Maksaako kuva ja paljonko?
Vastaus: Kuvat ovat maksuttomia toistaiseksi.
 
 
2. Keille kaikille lähetät kuvia?
Vastaus: Kuvat olen ottanut omaksi ilokseni, itselleni. Tästä huolimatta haluan jakaa kuvan koiran omistajan sekä kasvattajan kanssa. Joten jos olet kuvan koiran joko omistaja / haltija / kasvattaja, mielelläni lähetän kuvat sinulle. Jos jostain syystä sait käsiisi kuvan, jonka koira ei ole omistuksessasi tai ole koiran kasvattaja, on käynyt väärinkäsitys ja pyydän poistamaan kuvan koneeltasi ja sähköpostistasi. Pahoittelen, jos tällainen erehdys tapahtui.
 
Kuvat lähetän myös rotuyhdistyksen käyttöön mm. näyttelytulosten yhteyteen. Jos kuvat halutaan lehteen, palkkioksi otan lehden, jossa kuva tullaan julkaisemaan. Pyydä tällöin osoitetietoni. Eli aina kun haluat julkaista kuvia lehdessä, olethan yhteydessä lehtitoimikuntaan ja selvität, että lehti lähetetään minulle. Pidäthän siis huolta lähettäessäsi kuvia eteenpäin lehtiin julkaistavaksi, että ko. lehti toimitetaan minulle.
 
3. Albumistasi löysin oman koirani kuvan, saanko sen kopioida tai linkittää sivuilleni?
Vastaus: Kuten albumissani jo mainitaan, kuvien kopiointi on ehdottomasti kielletty. Myöskään suoraan itse kuvaan linkittäminen on kielletty mm. keskustelupalstoihin [img]-tagien avulla. Näyttelyn juurihakemistoon toki saa linkittää.
Ensinnäkin haluan suurinpiirtein tietää, mihin tarkoitukseen kuviani käytetään ja sen saan kuulla kuvien pyytämisen yhteydessä. Albumin tarkoitus ei myöskään ole toimia muille kuvapankkina, josta saa käydä halutessa poimimassa koirien kuvia omiin tarkoituksiinsa.
 
 
4. Voiko kuvia käyttää kotisivuilla ja Facebookissa?
Vastaus: Ainoastaan lähettämiäni kuvia (poikkeuksena kohta 5.)saa käyttää omissa ei-kaupallisissa julkaisuissa, Facebook, omat kotisivut yms. Kaikki kaupallinen käyttö sekä siihen tarkoitukseen luovuttaminen on täysin kielletty, ellei olla asiasta eriksen sovittu. Ja jo mainittu kopioiminen sivuiltani on kielletty.
 
 
5. Voinko edelleen lähettää kuvia kasvattajalleni / koiran omistajalle (kuva lähetetty kasvattajalle)?
Vastaus: Kuvia saa lähettää koiran kasvattajalle tai omistajalle. Kolmannelle osapuolelle ei kuvia saa lähettää, ellei sovita erikseen (mm. yhdistyksen lehteen). Liitä allekirjoitukseni kuvien lähettämisen yhteyteen, jotta ehtoni tulee kaikille selviksi. Jos tämän suhteen on jotain epäselvyyksiä, olen tavoiteltavissa sähköpostitse.
 
6. Kun käytän kuvia erinäisissä julkaisuissa, pitääkö siihen laittaa copyright ©-merkki ja minkä nimen kuvan yhteydessä mainitsen?
Vastaus: Aina julkaisun yhteydessä mainittava: © Jin Kaakinen - Ansu Photography
Netissä julkaistun kuvan yhteydessä plussaa olisi mainita albumini osoite ansu.1g.fi
 
 
7. Kuvassa on muitakin koiria ja ne eivät omiani. Saanko muokata ne pois?
Vastaus: Ei saa. Useimmiten tällaiset tapaukset ovat ROP-VSP kuvasta josta halutaan syystä tai toisesta rajata toinen koira pois kuvasta. Tämä on mielestäni huonoa käytöstä vastakilpailijaa kohtaan ja täten kiellän tämän tapaiset muokkailut kuvan ottajan oikeudella. Oikeuteni ei poistu, vaikka kuvista olisi maksettu. Jos on joku syy rajata kuva, voi perustelemalla pyytää minut rajaamaan itse parhaaksi näkemälläni tavalla. Tällöin pyrin poistamaan myös tuomarin kuvasta rajaamalla pelkkään haluttuun koiraan, jos originaali kuva antaa siihen mahdollisuuden. Eli ainoa muokkaaminen minkä katson oikeaksi on kuvakoon muuttaminen sopivan kokoiseksi julkaisulle (skaalaaminen nettikokoiseksi) sekä ylimääräisen taustan poistaminen, eli useasti kun kuvat muokkaan kymppikuvan kokoiseksi, joudun ylimääräistä "ilmaa" ottamaan mukaan kuvaan. Tämän tyhjän "tilan" saa poistaa, jos julkaisussa tämä tuntuu häiritsevän. Kaikki oikeudet pidetään.
 
 
8. Otat kauniita kuvia, millä kalustolla kuvaat?
Vastaus: Kauniista asioista ei saa kuin kauniita kuvia.
 
 
9. Mihin näyttelyyn tulet kuvaamaan seuraavaksi ja tulisitko silloin kuvaamaan kehääni?
Vastaus: En tiedä minne tuuli mut kuljettaa ensi kerralla. Ja kun menen kuvaamaan, on itselläni jo tarkka aikataulu, mitä kehiä ja mihin kellon aikaan kuvaan. Mutta jos näet minut näyttelyssä, saa pyytää ottamaan koirastasi kuvan tai kaksi. Jos en silloin heti ehdi, pyrin palaamaan asiaan kun olen saanut omat kuvani otettua.
 
 
10. Jos sinulla mahdollisuutta lähettää minulle yhdistyksen lehti, jossa kuva(t) on julkaistu, pyydä osoitetietoni. Mielelläni otan vastaan iltaluettavaa.
 
11. Tunnistitko koiran kuvissa? Käy ihmeessä kirjaamassa kuvien kommenttiin koirien viralliset nimet. Moni harrastaja tulee arvostamaan vaivannäköäsi.
Jos olen kirjannut väärin nimiä, pyydän nöyrästi anteeksi. Käythän oikaisemassa nimen, jotta pääsen korjaamaan virheeni.
 
Kuvia pääsee kommentoimaan myös kirjautumatta. Jätä Nimimerkki-kohta tyhjäksi kun kommentoit, jolloin palvelu automaattisesti tunnistaa kommentoijan vieraaksi.
 
12. Voiko sinua pyytää kuvaamaan erikoisnäyttelyämme? Paljonko veloitat?
Vastaus: Voi toki pyytää kuvaamaan eri näyttelyitä, jos saan järjestettyä aikatauluun sopimaan. Kuljetus ja mahdollinen majoitusasiat joudutte ehkä järjestämään.
Hintani on toistaiseksi määrittelemätön, mutta varmaankin sopimukseen pääsemme.
 

13. Kuvat olen lähettänyt ainoastaan käyttöoikeudella omiin julkaisuihin. Jokaiselle erilliselle julkaisuille, mikä ei ole omaa yksityistä julkaisua, on pyydettävä erillinen lupa.

 
Käyttämällä kuviani hyväksyt yllämainitut ehdot.